Všechny chleby nyní BIO s velkým B-I-O.

Bohatá chuť a vůně přírodních bezlepkových a vegan surovin. Jednoduše k zakousnutí!

Nezvyšujeme ceny, naopak všechny druhy chlebů jsou ve skvělé kvalitě BIO, ve větších bochnících, za lepší cenu.

Proč BIO?

Hned od začátku, před čtyřmi roky, jsme vybrali mouky BIO, jednoduše proto, že chléb z nich chutná lépe. Náš domácí, přirozeně zrající bezlepkový kvásek se těšil BIO života odjakživa. Už před dvěma roky jsme proto prošli BIO certifikací a zkoumali ostatní suroviny v kvalitě BIO, například semínka, ale sami jsme byli zklamáni. Bio verze tehdy nechutnaly nebo nevoněly tak dobře jako klasický sortiment, ceny šílené.  Konečně jsme našli pro všechny chleby lepší suroviny v kvalitě bio, které opravdu chutnají a voní perfektně. Obdobně jsme za lepších podmínek získali náš osvědčený a 100% ekologický balící materiál z papíru a pravého celofánu, který zaručí ochranu a dlouhou trvanlivost chlebů.

Protože jsme přešli na kvalitu BIO u celého sortimentu našich chlebů, tak umíme nakoupit díky mnohem většímu množství surovin a našeho 100% ekologického obalu mnohem výhodněji. 

Přes to, že všechny chleby jsou nyní BIO, jsme jejich ceny nezvýšili, naopak pro Vás pečeme větší bochníky s nižší doporučenou cenou na kg. 
Nový, větší „Český kmín Bio“ jsme dokonce dokázali výrazně zlevnit oproti oblíbenému Kmínovém chlebu.

Maraton: Nový sportovec

Náš špičkový Vícezrnný chléb dostal přezdívku „Maraton“. Má nejlepší poměr bílkovin k sacharidům a hodně omega-3/6 NMK. Jsou to vlastnosti, které vyhledávají například sportovci nebo rodiče věčně hladových teenagerů. Ale hlavně má úžasně bohatou chuť, která se obejde bez přílohy, a skvělou, skoro týdenní trvanlivost: báječný proviant pro výšlap na velký kopec nebo na sportovní víkend, na maraton, půlku na půlmaraton – nebo na grilovačku, nebo, nebo… Asi je znát, že ho jíme také moc rádi, že ano?

Nové pochoutky

A u sladkostí máme také novinky: muffiny a koláče s kyseloučkým zahradním ovocem a malé perníčky a makovečky v praktickým zákuskovém formátu 110 g, které se nemusí sdílet! U všech receptur si dáváme záležet na tom, aby v nich bylo co nejméně cukru a NMK rostlinného tuku, ale hlavně aby všechno dobře chutnalo.  Je to znát na výživových hodnotách. Například náš „Borůvčok!“, čokomuffin s borůvkou a čistým kakaem, sice překvapí ovocnou a sladkou chutí, přesto má pouze polovinu tuku a cukru jako běžný muffin.

S chutí bez lepku!

Nakonec i když se člověk snaží o zdravou plnohodnotnou výživu, má jídlo hlavně chutnat a dělat radost. Svědčí o tom četná ocenění v otevřených soutěžích, u kterých vůbec nešlo o to, že výrobek je vegan, bezlepkový nebo bio. Šlo pouze o chuť a dobré výživové parametry.

BIO s velkým B-I-O

Asi už víte nebo tušíte, že jsme srdcaři a perfekcionisté na kvalitu, a přitom čistě řemeslní pekaři. BIO praktikujeme poctivě na 100 procent, BIO s velkým B, I  a O!

Na naší cestě k chlebům BIO jsme narazili na záhadu. Pokud pekárna vyrobí pečivo z průmyslově vyrobených směsí z bio surovin, tak některé chemické stabilizátory a enzymy (vesměs éčka), které výrobce směsi přesto přidá, aby směs byla stabilní, pekárna je na svém výrobku deklarovat nemusí. Pak stačí, aby bio podíl výrobku byl 95% váhově, a pekárna smí hotový chléb se smí nazvat bio. 

Pokud pekárna ale peče poctivě pouze z čistě jednodruhových surovin, jak to děláme z přesvědčení od samého začátku, tak 100% surovin musí být BIO. 

Připadá Vám to logické? Nám moc ne, ale opravdu nám to vůbec nevadí. Naše BIO je s velkým B-I-O. Jsme rádi že děláme to naše řemeslo vždy pořádně a poctivě. 

Nakonec sami chceme přesně vědět, co je v chlebu, který pro Vás upečeme, a co v něm určitě není. Nakonec ho s chutí jíme také.

Přejeme Vám zdravou chuť!

Užívejte si výhod našeho poctivého přístupu, sdílejte s námi radost z dobrého jídla

 a buďte zdrávi!

srdečně Vás zdraví Andrea a Viktor Popovičovi